להתנהל בתפריט היומי עם משקל מזון זו לא משימה שמתאימה לכל אחד.
מצד אחד, יש אנשים שיש להם זמן לשקול את המזון ולחשב כל דבר שנכנס לתפריט,
מצד שני, יש אנשים שסדר היום שלהם לא מאפשר התעסקות עם משקל מזון וצריכים פתרונות אחרים.
הפוסט הזה בא לעשות סדר לאנשים שמתנהלים עם משקל מזון.
שקילת מזון מאפשרת למקצוענים להיצמד לערכים הקלוריים היומיים, ללא סטיות, עם דיוק מרבי.
למקצוענים שרוצים לדעת בדיוק כמה קלוריות נכנס לגופם, מומלץ לשקול את כל המזון, כולל משקל פירות וירקות לפני בישול (טריים).
כך ניתן לשלוט בצורה מוחלטת בהתקדמות תהליך פיתוח הגוף ובהתקדמות דיאטה לאחוז שומן חד ספרתי ובנוסף לקבל חופש גדול בבחירות היומיות של האוכל.
אנשים שבוחרים לעבוד עם משקל מזון, בוחרים לא להשאיר מקום לטעויות.
ניתן לשקול את המזון אחרי בישולו וניתן לשקול את המזון לפני בישולו.
מה עדיף?
שקילת מזון לפני הבישול:
גישה זו היא מומלצת לכל מי ששוקל את המזון ולמי שאורח החיים שלו מאפשר שקילת מזון לפני בישולו.
למזון, לפני בישולו, יש ערכים קבועים שאינם יכולים להשתנות (גם חלבונים וגם פחמימות), כל עוד לו בוצע בו שום תהליך.
- ניתן לשקול את כל כמות המזון לפני הבישול, להתחשב בערכים הקלוריים שמתקבלים וכך לבשל את המזון בכל צורה שנרצה.
- משקל המזון אחרי הבישול הוא לא רלוונטי אם המזון נשקל וחושב לפני הבישול.
- ניתן לחלק את כל כמות המזון המבושל לפי העין למספר ארוחות, כל עוד משקלו לפני הבישול חושב.
- שקילת מזון לפני הבישול מאפשרת ערבוב מספר אבות מזון, תוך כדי התחשבות בערכים הקלוריים שלהם. לדוגמא: הכנת קציצות מתאפשרת רק אם שוקלים את הבשר לפני הבישול, שוקלים גם את הירקות שרוצים להוסיף לקציצות, לקבל את הערכים הקלוריים של הכל וכך להכניס את הערכים בתפריט היומי.
שקילת מזון אחרי הבישול:
גישה זו מקובלת אם מכינים כמות גדולה של אוכל (חלבונים או פחמימות), שנועדה להספיק להרבה ימים לאחר מכן.
מכיוון שכמות גדולה של מזון בושלה בצורה זהה, הסטייה בערכים הקלוריים לאחר בישול כל הכמות, לא תהיה גדולה.
גישה זו אינה מומלצת מכיוון שהיא מאפשרת סטייה בערכים הקלוריים.
- שקילת מזון אחרי בישול יכולה ליצור חוסר איזון בערכים הקלוריים היומיים וחוסר איזון בערכים של המזון ל-100 גרם אחרי הבישול. מזון משנה את נפחו ומשקלו לאחר הבישול (מתאדה, מפשיר, מצטמצם, תופח, סופח נוזלים ועוד..). לכן בגישה זו צריך לוודא שדרך הבישול של המזון תמיד תהיה זהה לפעם הקודמת. אותו זמן בישול, אותה טמפרטורה ואותם כמויות נוזלים. אחרת, הערכים הקלוריים ל-100 גרם של מזון לאחר הבישול יהיו שונים לגמרי.
- אם בחרתם בגישת השקילה אחרי הבישול, תצטרכו לוודא שאתם מבשלים באותה צורה את המזון כדי ליצור עקביות ודיוק.
- לא ניתן לשקול מזון שעבר עיבוד כלשהו עם סוג מזון אחר, אחרי בישולו. לדוגמא: לא ניתן לשקול קציצות שסוג הבשר בהן אינו ידוע, כמות השומן בו לא ידועה, משקל הירקות ושאר הדברים שהוסיפו לבשר לא ידוע.
© כל הזכויות שמורות לסהר קזס. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם ולעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת החברה או מסהר קזס.