בתהליך של דיאטה או עליה במסה, ידוע שתפריט תזונה מסודר ותכנית אימונים מקצועית יגרמו לשינויים שאנו רוצים מבחינת ירידה באחוזי השומן ועלייה במסת השריר, אך האם אתם מודעים לחשיבות שתיית מים ביום-יום?
לעיתים קרובות חשיבות שתיית מים נופלת למטה ברשימת סדרי העדיפויות, ויכולה לגרור מצבים לא בריאים ואף מסוכנים. שתיית מים תשמור על בריאות תקינה ותסייע לכל תהליכי שריפת השומנים והעלייה במסת השריר.
1. בריאות הכליות –
הכליות אחראיות לסילוק ועיבוד חומרי פסולת והרעלים מהגוף. צריכת מים מספקת עוזרת לכליות לתפקד כראוי. מחסור בשתיית מים עלול להוביל למצב של התייבשות שיפגע בתפקוד הכליות ויגדיל את הסיכוי של הצטברות אבנים בכליות.
2. לחץ דם –
מחסור חמור במים בגוף יכול לגרום לעליה של לחץ הדם בתוך ימים ספורים. כתוצאה מכך, הגוף יתחיל ״לכבות״ חלקים ממערכת כלי הדם ויפגע בתפקוד התקין של העורקים.
3. ביצועים –
ההתייבשות הקלה ביותר פוגעת ביותר מ-20% מהביצועים באימוני הכוח! כשלגוף חסר מים, מערכת כלי הדם לא פתוחה מספיק ולא גמישה ותוביל לפגיעה בזרימת הדם לשריר בזמן האימון. כתוצאה מכך, יכולת הסעת אבות המזון לשריר תיפגע, יכולת ייצור האנרגיה בתאים תיפגע ויכולת סילוק חומצות החלב מהגוף תרד באופן דרסטי. עצימות האימון תרד משמעותית ואימון הכוח יהיה קשה הרבה יותר ממה שצריך להיות.
4. התאוששות –
מים אחראיים על הסעת אבות המזון בגופנו, שומרים על בריאות ותפקוד המעיים וגם על בריאות המפרקים. כשהגוף במצב של התייבשות, המעיים לא יכולים לעבד את המזון כראוי ולא יוכלו לספוג את אבות המזון ביעילות. דבר שישפיע על ההתאוששות, הביצועים וההתקדמות בסופו של דבר.
5. נוזלים בתוך השריר –
השרירים בגופנו מורכבים מ-70% מים (שנמצאים בתוך תאי השריר) – נתון המעיד על חשיבות שתיית מים לתהליכים שמתרחשים בתוך השרירים. כשתאי השרירים לא מקבלים כמות נוזלים מספקת, הגודל שלהם קטן פיזית ויגרום לשרירים לקבל מראה ״פלאט״ (מרוקן) וקטן יותר מגודלם האמתי. לנוזלים בתוך תאי השריר יש מספר תפקידים חשובים שביניהם: כניסת חומצות אמינו לתוך התא, הפעלת סינתזת החלבון (ייצור חלבון בשריר), דיכוי פירוק שריר ובנוסף הנוזלים בשרירים הם היסוד הבסיסי לקריאטין בשרירים.
6. אגירת נוזלים מתחת לעור –
חוסר שתיית מים בכמות מספקת מוביל לתוצאה הפוכה ויגרום לספיחת נוזלים מתחת לעור כשלמעשה הגוף יראה יותר נוזלי. במצב של התייבשות הגוף מונע יציאה של נתרן מהדם על ידי הפרשה של הורמון (אלדוסטרון) שגורם לספיחת נוזלים תת עוריים. שתיית מים בכמות מספקת תסלק כל אגירת נוזלים ותשפר גם את מאזן המינרלים בגוף.
- אז כמה מים צריך לשתות?!
לגבר, בממוצע מומלץ לצרוך כ-3 ליטר ביום בממוצע (16-20 כוסות חד״פ).
לאישה, בממוצע מומלץ לצרוך כ-2 ליטר ביום בממוצע (11-15 כוסות חד״פ).
לסיכום, כל מי שמצליח להגיע לכמות מים המומלצת לו, ייהנה משלל יתרונות. מנגד, מי שלא מצליח לא צריך לשנות סדרי עולם כדי לשתות יותר מים.
הגדירו לעצמכם מטרה של כמות מים יומית וחלקו אותה בצורה הכי פרקטית לאורך היום.
תוכלו לתזמן את שתיית המים במהלך אימון הכוח או האירובי שיעזור לכם להכניס כמויות גדולות של נוזלים במהלך האימון, כך תגדילו את צריכת המים היומית בקלות.
לדוגמא, אם כמות המים המומלצת לכם היא 2 ליטר סה״כ, קנו בקבוק של חצי ליטר ותזמנו לסיים אותו כ-4 פעמים ביום, באופן קבוע וכך תוכלו לייצר שגרה של שתיית מים בכמות הנכונה לכם.
בהצלחה!
© כל הזכויות שמורות לסהר קזס. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם ולעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת החברה או מסהר קזס.