למרות שזה נשמע מאוד הגיוני, כעת זה גם מוכח מחקרית! תפריטי תזונה גמישים עם הרבה אפשרויות בחירה לכל ארוחה, יעילים הרבה יותר מתפריטי תזונה משעממים ללא אפשרויות בחירה וגיוון.
במחקר גדול ורחב שנערך על 188 נשים במצבי גוף שונים ולא במצב של השמנת יתר, נבדקה היעילות של שמירה על תפריט קבוע ולא מגוון, לעומת שמירה על תפריט משתנה ומגוון. מטרת המחקר הייתה לדבוק תסמינים של הפרעות אכילה ושינויים במדד ה-BMI (Body Mass Index = מדד מסת הגוף, מדד המודד את היחס בין משקל הגוף לגובה).
דגימת המחקר כללה נשים בתת משקל (29%), במשקל נורמלי (52%) ובעודף משקל (19%). אף אחת מהנשים לא הייתה במצב של השמנת יתר (BMI>30).
מדדי משקל הגוף והגובה נמדדו לכל הנשים המשתתפות במחקר, כמו כן תסמינים של הפרעות אכילה והפרעות במצבי רוח.
התוצאות מראות שמדד ה-BMI היה שווה לחלוטין אצל כל הנשים ששמרו על שתי סוגי הדיאטות אך המחקר מצא שהנשים ששמרו על תפריט קבוע ולא מגוון דיווחו על תסמינים של הפרעות אכילה, הפרעות במצב הרוח ודאגה מוגזמת למידת הגוף והמראה לעומת נשים ששמרו על תפריט מגוון שלא חוו תופעות כאלה מעולם.
לסיכום –
בטוח שניסיתם או ראיתם במהלך חייכם תפריטים חסרי כל היגיון שמרכיבים ארוחות של 100 גרם חזה עוף ו-100 גרם אורז + 2 ירקות ירוקים X 6 פעמים ביום.
מעבר לכך שאין שום יעילות בגישה כזאת, עם הזמן יתפתחו הפרעות אכילה והפרעות במצב הרוח. כל מקור ארוחה בתפריט חייב לכלול בתוכה לפחות 10 אפשרויות בחירה אחרות שיספקו את אותה מטרה בסופו של יום.
אם התפריט שלכם לא נראה כך אני מזמין אתכם לקבל את הדרך היעילה, קלה, נוחה, גמישה והמהירה ביותר לדיאטה בריאה שתאפשר לכם לשמר על 100% מהתוצאות גם בסיומה.
רפרנסים:
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11883916 – Rigid vs. flexible dieting: association with eating disorder symptoms in nonobese women.
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10336790 – Flexible vs. Rigid dieting strategies: relationship with adverse behavioral outcomes.
© כל הזכויות שמורות לסהר קזס. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם ולעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת החברה או מסהר קזס.