חג הפסח יכול להיות מכשול לאנשים שנמצאים בדיאטה או מנסים לשמור על המשקל.
במדריך זה אציג לפניכם את הדרכים לעבור את ערב החג ואת חול המועד בשלום, כך שחג הפסח יעבור בצורה קלילה ולא יהיה צורך בפיצוי של דיאטה לאחר החג.
-
כיצד להסתכל על האוכל בשולחן החג, לעומת האוכל ביום יום:
לצורך ההשוואה, נשתמש באמת מידה של 120 קלוריות, לדוגמא:
- 2 פרוסות לחם קל (המכיל 200 קלוריות ל-100 גרם).
- כוס אורז / פסטה / פתיתים / כוסמת, קינואה / בורגול / עדשים (אחרי בישול, 100 גרם, כוס חד"פ).
- כוס וחצי תפוח אדמה / בטטה.
- חצי פיתה רגילה / לחמנייה קטנה.
את המאכלים הללו נשווה למאכלים שנמצא בשולחן החג, לפי אמת מידה של 120 קלוריות:
- יחידה אחת מצה רגילה / מחיטה מלאה.
- יחידה אחת מצה קלה (המכילה 85-100 קלוריות בלבד).
- 1.5 ביצים קשות קטנות (M-L) / ביצה קשה אחת גדולה (XL)
- צלחת מרק קניידלעך עם כופתאה אחת.
- מנת זרוע.
- כף בינונית חרוסת.
- 3/4 כוס חד"פ יין תירוש / יין אדום / יין לבן.
- 2 חתיכות גפילטע פיש ללא רוטב.
-
כיצד להתנהל לפני ארוחת החג:
בראש ובראשונה, מומלץ לאכול 2 ארוחות, בוקר וצהריים באותו היום. אם הנכם מתנהלים לפי תפריט, מומלץ לאכול את הארוחות הבנויות בתפריט לבוקר ולצהריים וזאת כדי לא להגיע רעבים מדי לארוחת החג.
באותן ארוחות, מומלץ להימנע משומנים (לדוגמה: ביצים, אגוזים, שקדים, שמן וסלטים עם שמן, טחינה, אבוקדו), כדי לחסוך בקלוריות. בנוסף, אכלו כמות הגונה של פחמימות אך עצרו בנקודה שאתם שבעים (1-2 מנות פחמימה לארוחה).
-
כיצד להתנהל בארוחת ערב החג:
ברכות:
מומלץ להתחיל את הסדר בברכות, כאשר תאכלו ביס מכל דבר, כדי להשאיר קלוריות לארוחה הגדולה שלאחר מכן.
לצורך העניין: לגימת יין קטנה בכל אחת מארבעת הפעמים, ביצה אחת או חצי ביצה, חתיכה קטנה ממצה, חתיכה קטנה מבשר הזרוע, חצי כפית חרוסת, מנת חסה, כפית חזרת.
כל הברכות יכולות להסתכם ב-250-300 קלוריות בלבד ואפילו מומלץ שיסתכם בכך ולא מעבר.
מרק:
מומלץ לקחת קערה קטנה עם כופתאה אחת בלבד של קניידלעך, או לוותר על כך כדי לחסוך בקלוריות לשאר הארוחה. מנת המרק יכולה להסתכם ב-100 קלוריות.
מנה ראשונה:
מומלץ לקחת מנת דג לבן אחת בלבד, עם מעט רוטב או ללא רוטב (מושט, לברק וכדומה). מומלץ להימנע מאכילת מצות, מטוגנים וסלטים במהלך הארוחה שיקפיצו את צריכת הקלוריות. המנה הראשונה יכולה להסתכם ב-250-300 קלוריות.
מנה עיקרית:
מומלץ לבחור מנה בשרית אחת בלבד, לדוגמא צלי בשר או עוף בתנור, ללא רטבים ועד 2 מנות של פחמימות מהשולחן שהן מכילות כמה שפחות שמן, לדוגמא כף הגשה של אורז וכף הגשה של תפוחי אדמה. תוכלו להחליף מנת פחמימה אחת בכמות גדולה יותר של ירקות מבושלים לדוגמא שעועית ירוקה, פטריות, כרובית, ברוקולי וכו'. שוב, מומלץ להימנע מאכילת מצות, מטוגנים וסלטים במהלך הארוחה שיקפיצו את צריכת הקלוריות. המנה העיקרית יכולה להסתכם ב-500-600 קלוריות.
קינוח:
מומלץ להסתפק בפרי אחד עד 2 פירות בלבד ולא בעוגות, עוגיות ופיצוחים שיגרמו לכם לשלש את כמות הקלוריות בארוחה. אם הינכם שומרים על מסגרת תזונתית או לפחות מעוניינים בכך, מומלץ לעשות חשבון רב על הקינוחים. מנת הקינוח יכולה להסתכם ב-150-200 קלוריות.
שתייה:
מומלץ להימנע משתיית יין מעבר לברכות. מומלץ לשתות מים ומשקאות דיאט המכילים 0 קלוריות.
-
כיצד להתנהל לאחר ערב החג:
מכיוון שבערב החג הצריכה הקלורית הייתה כנראה הרבה יותר גדולה מהצריכה הקלורית הממוצעת ביום יום שלכם, מומלץ לעשות פעילות גופנית שתגרום להוצאה קלורית וכך תעזור לצמצום העלייה במשקל שלאחר החג.
מומלץ לבצע בכל יום בחול המועד לפחות 30 דקות (עד 60 דקות) של פעילות גופנית מעבר לפעילות היום יומית שלכם. הפעילות המומלצת היא הליכה, רכיבה באופניים, שחייה וכל פעילות גופנית אחרת ברמת עצימות בינונית ולא מוגזמת.
חג שמח!
© כל הזכויות שמורות לסהר קזס. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם ולעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת החברה או מסהר קזס.