שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לחמניות כשרות לפסח

לחמנייה אחת = חצי מנת פחמימה

מצרכים מצרכים

  • 4 כפות שמן
  • חצי כפית מלח
  • 4 ביצים
  • 2 כפיות סוכר
  • 6 כפות גדושות קמח מצה
  • חצי כפית אבקת אפיה
  • כוס מים

מצרכים הוראות הכנה

  • מדליקים תנור לחום של 190 מעלות.
  • מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה.
  • בסיר בינוני שמים את השמן, הסוכר והמלח, מוסיפים את המים ומערבבים היטב, מחכים שהתערובת תגיעה לרתיחה. לאחר שהתערובת רותחת, מכבים את האש.
  • מוסיפים לסיר את הקערה עם הקמח ואבקת האפייה. מערבבים עד שאין גושים ועד שהתערובת מתגבשת ונפרדת מדפנות הסיר (התערובת אמורה להיות דביקה). מניחים בצד לכמה דקות כדי לצנן את הבצק.
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים. כל פעם מוסיפים ביצה, מערבבים היטב ורק אז מוסיפים את הביצה הבאה.
  • יוצרים בעזרת הידיים כדורים שווים בגודלם. סך הכל יוצרים 16 לחמניות.
  • שמים בתבנית נייר אפייה ומרססים במעט תרסיס שמן.
  • אופים במשך 35 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות ואפויות לחלוטין מבפנים.

כל לחמנייה = חצי מנת פחמימה

© כל הזכויות שמורות לסהר קזס. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם ולעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת החברה או מסהר קזס.