שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב print

רולדת חזה עוף וירקות

כל חתיכה = מנת חלבון

מצרכים מצרכים

  • 3 יחידות חזה עוף (לא שניצלים דקים, אלא חזה עוף שלם)
  • בצל בגודל בינוני
  • 2 שיני שום כתושות
  • גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות
  • גמבה צהובה חתוכה לרצועות דקות
  • גזר – שתי יחידות בינוניות ללא הקליפה
  • קישוא מסוג זוקיני
  • סלרי
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כפית פפריקה
  • מלח כפית שטוחה
  • כף שמן קנולה

מצרכים הוראות הכנה

  • קוצצים צצים את הבצל ומטגנים בסר רחב עם כף שמן עד שמזהיב.
  • מוסיפים לסיר את רצועות הזוקיני, הגזרים והגמבות. שמים מעט מלח ומקררים.
  • חותכים כל חזה עוף באמצע כך שמתקבלת צורת "פרפר" וממליחים מעט ושמים פפריקה מכל צד.
  • מניחים על כל פרפר חזה עוף ממלית הירקות, פטרוזיליה קצוצה מגלגלים בזהירות. חשוב מאוד להדק היטב ולנעוץ קיסמים לשמירת הצורה.
  • שמים נייר אפייה בתבנית ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 15 דקות.
  • נותנים לחזה העוף לנוח במשך כ5 דקות. חותכים כל פרפר חזה עוף ל-3 חתיכות כך שיוצא סה"כ 9 חתיכות, כל חתיכה = מנה. ואפשר לאכול.חתיכה אחת = מנת חלבון.

© כל הזכויות שמורות לסהר קזס. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם ולעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת החברה או מסהר קזס.